Waarom kastanje?

Kastanjehout heeft dankzij de van nature aanwezige looistoffen, een zeer grote weerstand tegen vocht en schimmels. De duurzaamheid is klasse 2, dit wil zeggen dat kastanjehout een levensduur heeft van 15-25 jaar en dit in continu contact met de grond. Bovendien hoeft kastanjehout niet chemisch behandeld te worden, zodat het niet giftig is voor dieren. Wist u trouwens dat het hout bitter smaakt? Dieren zullen dus hier dus ook niet aan knagen.

Ons kastanje hout is afkomstig van de tamme kastanje boom (Castanea Sativa). Na het afzagen vormt de stam van deze boom nieuwe scheuten, die op hun beurt uitgroeien tot nieuwe bomen. De tamme kastanje boom hernieuwt dus zichzelf, en het kastanjebos houdt zichzelf in stand. Hierdoor is kastanjehout eveneens een ecologisch verantwoorde houtsoort.

Het kastanje hekwerk, ook wel schapenhek of treillage genoemd, bestaat uit gekloven kastanjelatten die met elkaar verbonden zijn door 2 of 3 gegalvaniseerde ijzerdraden. De draad die wij gebruiken is hoogwaardig gegalvaniseerd, waardoor die onmogelijk kan roesten.

Wij produceren het franse hekwerk, hierbij zijn de latjes strakker aangespannen in de getorste draad. Dit maakt dat het franse hekwerk beter van kwaliteit is en duurzamer dan de engelse variant.

Dit type hekwerk is zeer geschikt voor tal van afsluitingen, en past zowel in een landelijk als strakker tuinbeeld. Het hout krijgt na verloop van tijd een mooie grijze kleur, waardoor het een geheel vormt met de omgeving.

Bovendien is het makkelijk zelf te plaatsen. Wil u toch liever de plaatsing uitbesteden? Geen probleem, ons ervaren team doet dit graag voor u.

Wij bieden kastanje hekwerk aan van 50cm tot 1m80 hoogte, met verschillende latafstanden. De latafstand is de afstand tussen de verschillende gekloven latjes, en die kan varieren van 2-3cm tot 8-9cm. Afhankelijk hiervan heeft u meer of minder doorkijk.

Kastanjepalen hebben een mooie, rechte vorm waarbij een lichte natuurlijke kromming natuurlijk niet uitgesloten is. De kastanje palen worden gebruikt in combinatie met het kastanje hekwerk of andere afsluitingen (draad,…).

Onze palen zijn ontschorst en gepunt en in tal van lengtes en diameters te verkrijgen.

Bij het plaatsen van de palen is het aanbevolen om een grondboor te gebruiken, zodat de palen niet gaan splijten bij het inslaan. Wij raden aan om de paal 60-70 cm diep in de grond te plaatsen opdat de paal voldoende verankerd zou zijn.

Onze kastanjepoorten worden eveneens allemaal in eigen atelier vervaardigd. Zij vormen een mooie aanvulling op het hekwerk. Onze poortjes worden hebben een authentieke pen-gat verbinding, wederom de beste kwaliteit voor een scherpe prijs!

Naast de klassieke kastanje poorten, bieden wij ook andere types poorten aan zoals een kastanje post en rail poort, engelse veldpoort, padouk poorten,… Raadpleeg onze catalogus of stuur een mailtje voor meer info.

Wat doen wij nog

Pieter Jan Porters is in 2013 opgestart met de verkoop van producten vervaardigd uit Europees loofhout, meer bepaald tamme kastanje, acacia en eik.

Intussen ligt de focus van ons bedrijf op duurzaam en ecologisch verantwoord hout en alle buitentoepassingen hiervan.

De kwaliteit van onze diensten en producten staan op de 1e plaats!

Bezoek onze ander websites om te zien wat wij nog aanbieden:

Contacteer ons

Contact Informatie
Openingsuren

Na afspraak op werkdagen van 07.30-12.00 13.00-19.00 en op zaterdag van 8.30 tot 12.00